Friday, November 28, 2008

Georgien

Hörde just på Studio Ett i SR P1om EU och Ryssland och krisen som uppstod mellan dessa efter kriget i Georgien. Någon påpekade att den ryske presidenten gillade den franske presidentens uttalande att Ryssland hade reagerat på Georgiens agerande i regionen, jag vet inte exakt vad som sas men det var som jag uppfattade det hela.

På något sätt känns det som om vi alla har gått på en fint här. Pat Buchanan konservativ kommentator och tidigare rådgivare till presidenterna Richard Nixon, Gerald Ford och Ronald Reagan skrev en mycket intressant artikel om dubbelmoralen i fördömmandet av Ryssland, den rekommenderas varmt för genomläsning, det är inte ofta jag så helhjärtat håller med någon från den sidan av den politiska höger/vänsterskalan.

Om det är att vi är så instinktivt misstroende mot Ryssland eller vad det beror på men det är inte många röster som hörs ifrågasätta Georgiens agerande. Att det hela skedde just när OS gick av stapeln och det amerikanska presidentvalet började gå upp i varv. Att John McCain genom sina rådgivare som hade lobbyingkontrakt med den georgiska regeringen hade en speciell koppling till den georgiska presidenten Saakashvili. Här fick han en chans att mullra och låta handlingskraftig på samma sätt som “W”.

No comments: